Kookclub Oktober 2013
Kookclub Oktober 2013
Aperitief :Galliano
mix de 1/2 ananas met het vers appelsiensap en meng met de rest
heel koud serveren |
Ingrediënten PER 4 pers ----------------------- --------------------------------------- 3/4 liter vers appelsiensap ½ ananas 15 cl galliano likeur of elexir d’anvers 40 cl jenever |
Voorgerecht : Pladijsfilet met saus van witte bonen
WEEK de gedroogde witte bonen 1 nacht in water en zet ze op in een goeie bouillon met de ajuin en prei Laat dit 15 min koken en mix dit en door een zeef paseren Op smaak brengen en een beetje room toevoegen
Pladijs filets met de zwarte kant naar boven op uw snijplank leggen en nazien op eventuele graatjes en insmeren met een beetje pesto en p/zout en ze daarna toeplooien en op bakplaat leggen Dit gaat 5 min in warme oven In een mooi diep bord de velouté scheppen met daar op de pladijs filet en enkele paling stukjes er rond smakelijk |
Ingrediënten PER 4 pers ----------------------- ------------------------- 250 gr gedroogde witte bonen 1 ajuin en 1 wit van prei goede kip of groenten bouillon of 1 blokje 10 cl room 4 grote dubbele pladijs filets potje pesto 100 gram gerookte paling( 1 pakje) |
Hoofdgerecht :Fazant in 2 bereidingen
neem 2 mooie grote fazanten en neem de billen eraf en de filets ook hak de karkassen in grove stukken stoof die hard aan met boter en doe er wat ajuin en groen van prei erbij en 1 wortel bevochtigen en laten inkoken voor een ½ uur dit zeven en opkruiden en een ajuin opstoven en blussen met porto en de fond en dit 10 min laten Pruttelen en mixen en zeven en op smaak brengen en eventueel binden en dan de room erbij doen
Eventueel een lepeltje rode vruchten confituur erbij of luikse siroop
Fazant billen vlees eraf en dit zonder het vel door de vleesmolen draaien ,dit mengen met 1 kipworst en goed opkruiden
Ofwel maak je hiervan kleine worstjes of balletjes van en je bakt ze best voor 10 min in de oven je bakt ze dan op het laatst op in de pan
Witloof fijn snijden en opbakken in boter en dit tot het lichtjes kleurt en carrameliseerd
Je schilt een grote appel en in 8 stukken kort opbakken in boter
Jonge spruitjes idem maar laten stomen onder deksel
Fazant filets opbakken en garen in warme oven met de appeltjes erbij en dit voor 7 min en uithalen maar nog 10 min laten staan met deksel erop
Mooi de spruitjes en witloof op de borden schikken en uw vlees erbij en de appelsv en een beetje saus
Je bakt die worstjes even op
Je serveert hierbij best verse kroketjes
|
Ingrediënten PER 4 pers -----------------------
|
Nagerecht :Mousseline van 3 kazen
week 2 blaadjes gelatine snij feta en geite kaas heel fijn en mengdit met de platte kaas en de suiker warm de gelatine op in een deel van de room en alles goed mengen en laten opstijven in frigo
neem in een pan 4 lepels suiker en laat dit zachtjes carrameliseren voeg daarbij de gesneden kers tomaatjes en de azijn en een weinig ricard en een beetje verse thijm laat 1 x goed opkoken |
Ingrediënten PER 4pers ----------------------- 4 lepels suiker 250 gram kers tomaatjes 1 lepel azijn ½ lepel ricard 1 lepel verse thijm |
Wijnen
Wijnen : dinsdag :
Colleita 2012 Spaans
Château Fillon 2009 Bordeaux supérieur
wijnen: woensdag :
Chablis Boiron 2012
Camas Merlot 2012 Rood domaine La Maurette
Reserveren
U bezit geen vivabox-kortingbon?
Word vaste klant en boek hier -5%

Promoties
1 Nacht genieten met Halfpension
- Prijs arrangement voor 2 personen
- Welkomsdrankje en alle toeristische informatie
- Ontbijt met tal van streekspecialiteiten
- Bij reservatie in een kamer met Spabad dan worden badmantels & etherische oliëen voorzien
- Marktmenu ( tapasplank met luxe visspecialiteiten,hoofdgerecht Vis ) Vlees op aanvraag